УКРАЇНА
ЛЬВІВСЬКА МІСЬКА РАДА



17-та сесія 1-го скликання

УХВАЛА №


від 01/13/94
Про затвердження Положення про визначення та застосування зональних коефіцієнтів при оцінці вартості об'єктів приватизації та оренди, що є у комунальній власності м.Львова




Доповнення
згідно ухвалою 8-1994
документ: Database 'Ухвали ЛМР', View '2. Прийняті\За каденціями', Document 'Про внесення доповнень до “Положення про зональні коефіцієнти".'
Скасовано
згідно з ухвалою 666-2011
документ: Database 'Ухвали ЛМР', View '2. Прийняті\За каденціями', Document 'Про внесення змін до ухвали міської ради від 30.06.2011 № 588'
Львівська міська Рада народних депутатів ухвалила:

1. Затвердити Положення при визначення та застосування зональних коефіцієнтів при оцінці вартості об’єктів приватизації та оренди, що є у комунальній власності м.Львова.
2. Контроль за виконанням цієї ухвали і застосуванням назва-ного Положення покласти на Контрольну комісію з питань приватизації.

Заступник голови Ради О.Терпиляк

ПОЛОЖЕННЯ
про визначення та застосування зональних коефіцієнтів при оцінці вартості об'єктів приватизації та оренди, що є у комунальній власності м Львова.

1.1. Дане положення розроблено з метою визначення зональних коефіцієнтів при оцінці вартості майна об'єкта приватизації як цілісного майнового комплексу. Коефіцієнти враховують потенційну прибутковість підприємства в залежності від його місцезнаходження, характеристики приміщень, розвинутість інфраструктури в районі об'єкта, транспортне сполучення, зручність підходів та ін.

1.2. Положення встановлює порядок використання зонального коефіцієнту при оцінці вартості майна державного підприємства, як цілісного

майнового комплексу при викупі, визначенні розміру статутного фонду господарського товариства, що створюється в процесі приватизації, а також визначення початкової вартості майна при його продажі на аукціоні, за конкурсом.

1.3. Зональний коефіцієнт застосовується при визначенні вартості майна підприємств торгівлі, громадського харчування та побутового обслуговування населення.

1.4. Положення розроблено на підставі:

- Закону України “Про приватизацію майна державних підприємств”;

- Закону України “Про приватизацію майна невеликих державних підприємств (малу приватизацію)”;

- Закону України “Про плату за землю”;

- Методики оцінки вартості об'єктів приватизації та оренди, затвердженої постановою Кабінету міністрів України від 8 вересня 1993р., №717

- Методичних рекомендацій для розробки зональних коефіцієнтів, затверджених наказом Голови Фонду державного майна України від 16 грудня 1992р. №567.
2. Порядок визначення зональних коефіцієнтів.
2.1. Зональний коефіцієнт враховує положення м.Львова в системі розселення України, місцеположення об'єкта приватизації в межах населеного пункту відповідно до його економічно-планувальних зон, особливості місця розташування об’єкта в межах економічно-планувальної зони, вид діяльності і спеціалізації.

2.2. Зональний коефіціент розраховується за формулою:

Кз= Кс · Коп · Кд,

де Кс - коефіцієнт, що враховує положення м.Львова в системі розселення України і визначається відповідно до коефіцієнту, який застосовується при визначенні середньої ставки земельного податку (ст.6 Закону України “Про плату за землю” і складає 2,5);

Ксп - коефіцієнт, що визначається згідно з таблицею 1;
Кд - диференційний коефіцієнт, який враховує зміну форми власності на приміщення об'єкту приватизації;
Кд= 1 для вбудовано-прибудованих приміщень, які не підля-гают продажу;

Кд = Км + Кл - для будівель, які продаються у власність;

Кл - узагальнюючий локальний коефіцієнт, який враховує особливості місця розташування, характеристику об'єк-ту, визначається, як сума складових факторів відповідно до табл.2;
Км - коефіцієнт, який враховує місцезнаходження об’єкта при-ватизації в межах м.Львова і визначається відловідно до табл. 5.

Значення складових факторів коефіцієнта спеціалізації Ксп
Таблиця 1

№№
пп
Вид діяльностіЗміст складових факторівВеличина складових
1 2 3 4
1. Торгівля1.1. Торгівля промтоварами
1.2. Торгівля продтоварами
3,5
3,0
2. Громадське
харчування
2.1. Кав’ярні, буфети
2.2. Ресторани, кафе
2.3. Їдальні, інші ПГХ
2,0
1,5
1,3
3. Побутове
обслуговування
      3.1. Майстерні та ательє індпошиву та ремонту взутя, одягу, майстерні ремонту складно-побутової техніки, металовиробів та ін.
      3.2. Перукарні, косметичні кабінети, фотосалони
3.3. Інші побутові послуги
1,3



1,2
1,1

Значення складових факторів локального коефіцієнта Кл
Табл.2
№№
пп
Назва
складових
Зміст складових
факторів
Величина складових
1.Розташувння
об’єкта
1.1. На головних вулицях, вулицях містоформуючого значення та в зонах інтенсивних пішохідних потоків.
1.2. На другорядних вулицях
1.3. На тупикових ат мало доступних вулицях
2,0


1,0

0,5
2.Забезпеченість
об’єкта інже-
нерними комунікаціями
2.1. Засобами зв’язку
2.2. Водопостачанням і каналізацією
2.3. Газопостачання
2.4. Централізованим опаленням
0,2
0,1
0,1
0,1


Значення коефіцієнта, що враховує місцезнаходження об’єкта приватизції в межах м.Львова
Табл.3
Економіко - планувальна зонаІ ІІ ІІІ ІV V VI VII
Значення Км5,0 4,8 4,2 3,5 2,7 1,9 1,1